Enerji sistemleri , çeşitli kaynaklardan enerji elde etmede ve onu, örneğin kamu hizmeti, sanayi, bina ve ulaşım gibi çeşitli sektörlerdeki uygulamalar için gerekli enerji biçimlerine dönüştürmede kilit bir rol oynamaktadır. …
Otonom Araçlar (AV’ler) gibi paradigma değiştiren teknolojiler, şehirlerimizin geleceği için vaat edilen çok sayıda faydaya rağmen, benzeri görülmemiş yeni tehditler oluşturabilir. Sürücülük mesleklerini öldürebileceği ve …
Enerji sektörünün konvansiyonel üretimden yeni ilke ve uygulamalara geçişini kolaylaştırmak için dağıtık enerji piyasalarının ortaya çıkması gerekmektedir. Bu pazarlar, birbirine bağlı karmaşık donanım sistemleri üzerine inşa edilen ve …
Ekonomik büyüme, nüfus yoğunluğundaki artış ve gelişen teknolojinin paralelinde enerjiye olan talep, tüm dünyada gün geçtikçe artmaktadır. Enerjiye karşı artan bu bağımlılıktan dolayı elektrik …
Son yıllarda mobil kablosuz iletişim üzerinden veri trafiği miktarında büyük bir artış gözlemlenirken, önümüzdeki yıllarda daha hızlı büyüme bekleniyor. Mevcut dördüncü nesil (4G) mobil ağlar, …
Akıllı şebekelerin geleneksel şebekelere göre daha geniş bir coğrafi alana yayılması ve internete bağlı olmasından dolayı daha açık bir iletişim ortamına sahiptirler. Bu yüzden …
İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber dijitalleşmede görülen artışın nedeni, üretilen veri miktarındaki artışa aittir. İnsanların sanal ağlar üzerinde yaptıkları her hareket ve arkalarında bıraktıkları her …
(Sezgisel insandan makineye etkileşim yoluyla yaşam)
Nesnelerin internetinin (IoT) kısa tanımı, internete bağlı küçük cihazlar topluluğudur. IoT, “internet” kavramını çoğu insanın kullanım durumlarının ötesinde bir adım …
Elektriğin olmadığı, enerjinin verimli ve temiz kullanılmadığı bir dünyada sürdürülebilir bir geleceği hayal etmek imkansızdır. Dijitalleşme , enerjinin daha verimli bir şekilde üretilebilmesi, iletilebilmesi …